Ankara Göz Doktoru


+A A-


Ankara Göz Doktoru

Göz, insan vücudundaki en hassas organlardan biridir. Düzenli göz muayenesi yaptırmak büyük önem teşkil etmektedir. Göz ve göz kapağı ağrıları, yanmalar hastalık belirtileri olabilir. Bulanık görme, görme bozuklukları sorunlarıyla karşılaştığınızda vakit kaybetmeden bir göz doktorundan randevu almalısınız. Görme duyunuzda oluşan problemleri göz doktorunuz bunu teşhis edecektir. Ona göre bir tedavi uygulayacaktır. Kimi durumlarda göze cerrahi müdahalede bulunulabilir.

Gözlük kullanıp kullanamayacağınıza kendi başınıza karar vermeniz göz bozukluklarını arttıracaktır.  Gözlük tercihini amatör olarak yapamazsınız. Yanlış kullanılan gözlükler var olan problemin artmasına yol açmaktadır. Yanlış gözlük kullanımı yeni hastalıklara da davetiye çıkarmaktadır.

Ankara’da ikamet eden vatandaşlar çeşitli rahatsızlıklar karşısında işinin ehli bir Ankara göz doktoru bulmak için araştırmaya koyulurlar. Ankara’da pek çok alanında yetkin uzman göz doktoru hizmet vermektedir.

Göz hastalıkları gözün farklı alanlarına yayılabilmektedir. Gözde çok farklı bölgelerde farklı şekillerde işlev kayıpları yaşanabilir. Göz ile ilgili bozukluklarda da teşhisi göz doktorunuz koymalıdır. Alanında uzman bir Ankara göz doktoru sizin için doğru teşhisi koyacaktır. Göz hastalıkları arasında bazıları daha yaygındır. İnsanlar tarafından daha fazla araştırmaya tabi tutulmaktadırlar. En yaygın göz hastalıklarının belirtileri, tedavi yöntemleri nelerdir?

Yaygın Göz Hastalıkları

Katarakt

Katarakt görme bulanıklığına sebep olan bir hastalıktır. Görüş bozuklukları, ışık hassasiyeti, okuma güçlüğü vb. belirtilere sahipseniz katarakt riski altında olabilirsiniz.

Genelde orta yaş ve üzerinde görülen bir hastalıktır. Bunun yanı sıra başka gruplarda da ortaya çıkabilmektedir. Şeker hastaları katarakt tehdidi altındadır. Yeni doğan bebeklerde katarakt oluşabilir. Uzun dönem kortizonlu ilaç kullanımı da katarakta sebebiyet verebilmektedir. Göze fiziksel bir darbe sonrasında da da katarakt şikâyeti ile karşılaşılabilir.

Katarakt gözlük veya ilaç ile düzeltilemez. Cerrahi müdahale gerektirir. Bıçaksız ve dikişsiz gerçekleşen bir işlemdir. Tek gözün ameliyat süresi yaklaşık 10 dakikadır.

Miyop Astigmat Hipermetropi Presbiyopi

Bu hastalıkların hepsi göze giren ışığın kırılmasıyla ilgili problemler sonucu oluşmaktadır. Miyop olan hasta uzağı net görememeye başlar. Katarakt ilerleyip miyop hastalığını da oluşturabilir.

Astigmat, gözün etraftaki şekilleri yamuk görmesi hastalığıdır. Hipermetropi her yaşta oluşabilmektedir ve hastanın uzak mesafede sorun yaşamazken yakın mesafeleri görmede zorluk yaşamasıdır. Net görememesidir.

Presbiyobi ise 40 yaş sonrasında ortaya çıkan yakını görmenin zorlaşmasıdır. Dışsal nedenlerden değil de yaşla birlikte oluşmaktadır.

Bu hastalıklar gözlük veya lens takarak bu görme bozukluklarını azaltabilirler. Veya bu hastalıklar için lazer tedavisi uygulanabilmektedir.

Retina Hastalıkları

Retina dekolmanı retinanın göz duvarından ayrılmasıyla ortaya çıkar. Erken tedavi edilirse lazer etkili olabilir fakat ilerlerse cerrahi müdahale yapılması zorunludur.

Diabetik retinopati şeker hastalığı ile ortaya çıkan retina problemlerine verilen isimdir. Şeker hastaları risk altındadırlar. 6 ayda bir muayene olmalıdırlar.

Sarı nokta hastalığı da bir retina problemidir. Yaşlanmayla beraber sarı nokta işlev kaybına uğrar. Görmede azalmalar meydana gelir.

Retinada damar tıkanmaları da yaşanabilmektedir.